راهنمای خرید ورق روغنی یعنی پاسخ به همه سوالات شما درباره این ورق پرکاربرد! قطعا می دانید که ورق روغنی، همان ورق نورد سرد است که سطحی صاف و یکنواخت دارد و شکل پذیری و مقاومت بالا در برابر کشش، مهم ترین ویژگی آن است. این ورق ها از صنعت خودروسازی تا ساخت لوازم خانگی و حتی ساخت مخازن و تانکرهای سوخت کاربرد دارند.
اما چه سوالاتی ممکن است ذهن شما را در خرید ورق روغنی مشغول کرده باشد؟
- این که کدام کارخانه ها در ایران ورق روغنی تولید میکنند؟
- مشخصات، ضخامت و طول و عرض این ورقها چقدر است؟
- به صورت کویل موجود هستند یا ورق مسطح؟
- کدام ورق روغنی موجود در بازار باکیفیتتر است؟
همه سوالات شما در راهنمای خرید ورق روغنی پاسخ داده شده است. کافی است ادامه مقاله را بخوانید تا خرید ورق روغنی برای شما، به سادگی خوردن یک فنجان قهوه در پشت میز کارتان شود. پس با آی فولاد همراه باشید.
شناخت انواع ورق روغنی
ابعادی که ورق های روغنی موجود در بازار دارند شامل ضخامت های 0.18، 0.2، 0.25، 0.3، 0.35، 0.4، 0.5، 0.6، 0.7، 0.8، 0.9، 1، 1.1، 1.2، 1.25، 1.4، 1.5، 2، 2.5 و 3 میلیمتر است. و در عرضهای متداول 1000 و 1250 میلیمتر عرضه میشوند. ورق های روغنی موجود در بازار طبق گریدهایی که از آن ساخته شدهاند، طبق دسته بندی پایین عرضه میشوند:
ورق روغنی ST12 (ورق کششی)
مشخصات: ST12 (DC01) A366 ASTM
تاریخ انقضای این نوع ورق، ۱۸ ماه است.
ورق روغنی ST13 (ورق نیمه کششی)
مشخصات: ST13 (DC03) A619 ASTM
ورق روغنی ST14 (فوق کشش)
مشخصات: ST14 (DC04) A620 ASTM
این ورق انعطاف پذیرتر است و حتی میتواند به طور کامل خم شود. تاریخ انقضای آن ۸ ماه است.
ورق روغنی SSCS
این گرید از ورق روغنی تنها در فولاد غرب تولید میشود و کربن بیشتری دارد. علاوه بر این شکننده تر از دیگر گریدها است.
ورق روغنی QSTE
این نوع ورق روغنی خاصیت ضدسایش دارد بنابراین به آن ورق ضد سایش میگویند و بیشتر در خودروسازی و در بخش هایی از خودرو که احتمال سایش زیاد است مورد استفاده قرار میگیرد.
ورق روغنی EK2 و EK4
پیشنهاد میکنیم که مقاله ورق سیاه چیست را مطالعه کنید تا از بتوانید ورق روغنی و ورق سیاه را باهم مقایسه کنید و انتخاب مناسبتری داشته باشید.
ورق روغنی وارداتی
ورق روغنی چینی و هندی در حال حاضر در بازار با همان ابعاد معمولی که در بالا گفته شد، وجود دارد. در گذشته ورق روغنی قزاق و روس هم در ایران عرضه میشد که حالا چندسالی است که کمتر در بازار دیده میشود.
ورق های روغنی به سه صورت رول یا همان کویل، به صورت شیت یا همان ورق مسطح و به صورت کلاف نواربری شده در بازار موجود هستند.
کویل ورق روغنی
کویل یا کلاف ورق روغنی در مشخصات زیر عرضه می شود:
ورق روغنی مسطح
شیت ورق روغنی را میتوان با مشخصات زیر در بازار پیدا کرد:
ورق کلاف نواربری شده روغنی
این شکل از ورق روغنی مشخصات زیر را دارد:
وزن ورق روغنی
برای محاسبه وزن ورق روغنی میتوانید از محاسبه گر آنلاین وزن ورق استفاده کنید، همینطور جدول وزنی ورق روغنی در آی فولاد میتواند به شما کمک کند. همچنین از فرمول زیر هم میتوان برای محاسبه استفاده کرد:
طول ( متر) * عرض ( متر) * ضخامت ( میلیمتر ) * ۷/۸۵ = وزن ( کیلو گرم )
شناخت کارخانه های تولیدکننده
فولاد مبارکه اصفهان، فولاد غرب و هفت الماس مهمترین تولیدکنندگان ورق روغنی در ایران هستند. در ادامه به بررسی ویژگیهای تولیدات این کارخانهها میپردازیم. که بر اساس کیفیت ، در رتبه های زیر قرار داده میشوند.
ورق روغنی فولاد غرب
ورق روغنی فولاد غرب از ضخامت 0.35 تا 2 میلیمتر در عرضهای 650 تا 1500 میلیمتر و به صورت رول و شیت فابریک عرضه میشود. در جدولهای زیر میتوانید تمام مشخصات ورق روغنی فولاد غرب را مشاهده کنید. در جدول اول ورق های روغنی را بر اساس کاربردشان تقسیم بندی کرده و نام آنها را در استانداردهای مختلف نشان میدهد.
جدول دوم از گریدهای ورق روغنی فولاد غرب، روش اکسیژن زدایی، خواص مکانیکی، کیفیت سطحی و زمان ماندگاری آن صحبت میکند.
جدول سوم نشان دهنده تلورانس ابعادی ورق ها بر اساس ضخامت هایشان است.
ورق روغنی هفت الماس
ورق روغنی هفت الماس از ضخامت 0.3 تا 2.5 میلیمتر و در عرض های 720 تا 1280 به صورت رول و شیت فابریک به بازار عرضه میشود.
راهنمای خرید ورق روغنی
برای خرید ورق روغنی از سه منبع میتوانید اقدام کنید.
بورس کالا
اما چه کسی هست که نداند خرید از بورس کالا گاو نر میخواهد و مرد کهن! حتما میدانید که شرایط خرید از بورس کالا برای همه امکان پذیر نیست و شرایط ویژهای برای آن نیاز است. از سویی دیگر خرید با تناژ بالا از بایدهای بورس کالاست. بنابراین هرکسی امکان خرید از بورس کالا را ندارد.
آهن فروشان سنتی
در خرید از آهن فروشان سنتی، کار راحتتر است چرا که میتوانید هروقت که بخواهید به این بنگاههای آهن فروشی مراجعه کنید. اما نکاتی در خرید از این مراجع وجود دارد. برای مثال تعداد واسطهها در این نوع خرید بیشتر است و احتمال این که مجبور به پرداخت پولی بیش از ارزش واقعی ورق روغنی بشوید، وجود دارد. همینطور قیمتها از ابتدا شفاف نیست و ممکن است در طی فرآیند خرید مدام قیمت توسط آهن فروشان تغییر کند.
اما مزیت این نوع خرید این است که آهن فروشان با هرتناژی ورق روغنی در اختیارتان میگذارند و لازم نیست که مثل بورس کالا حتما میزان زیادی ورق روغنی بخرید.
فروشگاه اینترنتی آی فولاد
خرید ورق روغنی از فروشگاههای آنلاین، میتواند کار شما را راحتتر کند. قیمتها در سایت به صورت شفاف موجود هستند و چون واسطهها در این نوع خرید کمتر شده، قیمت ورق روغنی به نسبت بازار سنتی کمتر است. همین حالا میتوانید در بخش قیمت ورق آی فولاد ، از قیمت های روز باخبر شوید و آنها را باقیمت های بازار مقایسه کنید. از سویی دیگر قیمت بارگیری و حمل و نقل هم از همان ابتدا مشخص شده و پیش فاکتور صادر میشود. همچنین شرکت از ابتدا به شما تعهد میدهد که در صورت مغایرت و یا خرابی در بار ارسالی، آنها را بازگرداند و یا اصلاح کند.
اما یکی از مهمترین ویژگیهای خرید آنلاین ورق روغنی، آن است که شما خرید خود را با کارشناسان حوزه فولاد انجام میدهید. وقتی فروشنده شما یک متخصص در حوزه متالورژی باشد، میتواند به شما در انتخاب بهترین ورق روغنی کمک کند.