معرفی ورق‌ های تولید فولاد مبارکه اصفهان به همراه مشخصات فنی

10دقیقه مطالعه
hamide abbasi
3 سال پیش
23325 بازدید
بدون دیدگاه
مقاله قبلیمقاله بعدی

شرکت فولاد مبارکه اصفهان جزء بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قطعات فولادی در کشور به شمار می‌رود و همیشه از نظر تولید محصولات با کیفیت و ممتاز، سرآمد بوده است. این شرکت در زمینه‌های متفاوتی به تولید محصول پرداخته که از جمله آن‌ها می‌توان به ورق‌های فولادی اشاره کرد. ورق‌های فولاد مبارکه با اهداف گوناگون و در انواع متفاوتی تولید شده‌اند که هر یک را برای کاربرد خاصی مناسب می‌کند. در ادامه به معرفی انواع و ویژگی‌های ورق فولاد مبارکه اصفهان می‌پردازیم.

 

انواع ورق‌ های تولید فولاد مبارکه

فولاد مبارکه ورق‌هایی با ابعاد، ضخامت‌ها و استانداردهای متفاوت تولید می‌کند. همچنین ورق‌ها می‌توانند به دو صورت رول و شیت به بازار عرضه شوند. ابتدا در مورد هر یک از ورق‌ها به طور خلاصه توضیحاتی ارائه می‌شود و بعد از آن به مشخصات هر یک خواهیم پرداخت.

 

ورق سیاه فولاد مبارکه

این ورق بدین علت به ورق سیاه مشهور است که در هنگام ساخت، اجزای تشکیل‌دهنده آن در دماهای بالا تحت حرارت شدید ذوب می‌شوند و رنگ آنها به سمت مات متمایل می‌شود. همچنین آثار زنگ زدگی موجود در آن موجب شده تا حالت براقی که در ورق‌های گالوانیزه یا ورق‌های روغنی وجود دارد، در آن دیده نشود و از این رو به آن ورق سیاه می‌گویند. ورق سیاه به نام ورق فولادی نورد گرم نیز شناخته می‌شود.

ورق سیاه فولاد مبارکه را می‌توان از جمله ورق‌های فولادی پرتقاضا در بازار آهن ایران دانست. تولید این ورق معمولاً به شکل رول انجام می‌گیرد و به صورت لایه‌های در هم پیچیده به بازار عرضه می‌شود. گاهی اوقات عرضه این ورق‌ها به شکل شیت نیز انجام می‌شود که در این صورت شیت با ابعاد از قبل مشخص شده برش داده می‌شود.

تولید ورق سیاه تحت استاندارد BS EN 10025 صورت می‌گیرد. گریدهای معروفی که در ساخت این ورق‌ها به کار می‌روند، ST37 و ST52 هستند. گریدهای دیگری از جمله ST44، ST33، ST24 و ST22 نیز در ساخت ورق سیاه استفاده می‌شوند که کاربرد آنها از دو مورد ST37 و ST52 محدودتر است. می‌توان ورق‌های ST37 را پرکاربردترین نوع ورق سیاه دانست.

هر چه ضخامت این ورق‌ها افزایش یابد، خاصیت انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری آنها کاهش می‌یابد. معمولاً از ورق‌ها به تنهایی استفاده نمی‌شود و این محصولات به عنوان بخشی از مواد تشکیل‌دهنده پروفیل‌ها و قطعات فولادی دیگر از جمله تیرآهن‌ها و گاردریل و در صنایعی از جمله کشتی‌سازی، ساخت تجهیزات بزرگ و ... به کار می‌روند.

 

ورق برشی فولاد مبارکه

ورق‌های برشی از ورق‌های پرکاربرد فولاد مبارکه هستند که با فناوری خاصی برش داده می‌شوند. ورق‌های این نوع به صورت شیت به بازار عرضه می‌شوند و شناسایی آنها اغلب با دو شاخص ST37 و ST52 صورت می‌گیرد. ورق‌های با ضخامت بیشتر با دستگاه هوا و ورق‌های با ضخامت کمتر با گیوتین برش داده می‌شوند. در صورتی که نیاز به برش ورق با دقت بالا باشد، دستگاه پلاسما یا CNC انتخاب مناسبی است.

نکاتی که در مورد ورق سیاه گفته شد، در مورد این ورق نیز صدق می‌کند. آنها معمولاً به عنوان بخشی از قطعات آهنی دیگر برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ورق اسید شویی فولاد مبارکه

ورق اسید شویی یکی دیگر از ورق‌های تولیدی فولاد مبارکه است که مطابق استانداردهای DIN 1614 و BS EN 10111 تولید می‌شود. ساخت این ورق در گریدهای StW24، RRStW23، STW22 انجام می‌گیرد. گریدهای DD13، DD12 و DD11 آن نیز در بازار یافت می‌شود. ورق اسید شویی را با غوطه‌ور کردن ورق سیاه در مواد اسیدی و روغن کاری به دست می‌آورند.

ورق‌های اسید شویی شرکت فولاد مبارکه در ضخامت‌های 2 تا 5 میلی‌متر و در عرض‌های 1 و 25/1 متر تولید می‌شوند. از این ورق‌ها در اتومبیل‌سازی و ساخت لوازم خانگی استفاده می‌شود.

 

ورق روغنی فولاد مبارکه

ورق روغنی که آن را با نام ورق نورد سرد نیز می‌شناسند، طبق استانداردهای DIN 1623 و BS EN 10130 و گریدهای ST12 و DC01 تولید می‌شود. کاربران در صورت نیاز می‌توانند گریدهای ST13 و ST14 را نیز سفارش دهند تا شرکت برای آنها تولید کند. ورق روغنی ضخامت پایینی دارد و اغلب به صورت رول تولید می‌شود.

گرید ST12 را ورق روغنی معمولی، گرید ST13 را ورق روغنی نیمه کشش و گرید ST14 را ورق روغنی فوق کشش نیز می‌نامند. این ورق‌ها ضخامتی بین 3/0 تا 3 میلی‌متر دارند و عرض آنها 1 و 25/1 متر است.

با خواندن مقاله راهنمای خرید ورق روغنی قبل از خرید این محصول، با اطمینان بیشتری خرید کنید.  

ورق گالوانیزه فولاد مبارکه

از جمله ورق‌های تولیدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان است که خاصیت ضد زنگ دارد. همین ویژگی آن را برای استفاده در محیط‌ های مرطوب مناسب می‌کند. ساختمان‌هایی که در معرض خطراتی از جمله طوفان و باران‌های شدید و طولانی مدت هستند، می‌توانند به خوبی با این ورق پوشش داده شوند تا از خوردگی آنها جلوگیری شود.

این ورق همانند ورق استیل خاصیت ضد زنگ دارد، در حالی که قیمت آن بسیار مناسب‌تر از استیل است. از این رو در کاربردهای مختلف تقاضای زیادی دارد. متداول‌ترین ورق‌ گالوانیزه موجود در بازار عرضی به اندازه 1 و 25/1 متر و ضخامت‌هایی در محدوده 4/0 تا 3 میلی‌متر دارند.

 

ورق رنگی فولاد مبارکه

ورق رنگی از فولاد گالوانیزه تشکیل شده است. بعد از اینکه چربی زدایی از سطح فولاد انجام گرفت و مراحل تصفیه شیمیایی آن به پایان رسید، با قرار دادن پوششی ارگانیک روی آن ورق رنگی به وجود می‌آید. پوشش فلز می‌تواند با رنگ‌های مختلفی صورت گیرد. ورق رنگی فولاد مبارکه در رنگ‌های آبی، قرمز، سبز، نارنجی، سفید، قهوه‌ای و ... و در ضخامت‌های 5/0 و 6/0 به وفور تولید می‌شود.

 

ورق قلع‌ اندود فولاد مبارکه

ورق‌های قلع‌اندود، همان طور که از نام آنها نیز مشخص است، پوششی از قلع دارند. این پوشش موجب می‌شود که ورق خاصیت ضد زنگ پیدا کند و در برابر فرسایش نیز مقاومت بیشتری داشته باشد. فولاد مبارکه از روش الکترولیت برای تولید ورق‌های قلع‌اندود خود استفاده می‌کند.

تولید ورق‌های قلع‌اندود به روش الکترولیت به این صورت است که ابتدا فولاد در آب و اسید به خوبی شسته می‌شود تا چربی‌های آن از بین بروند. در مرحله بعد سطح ورق با قلع پوشش داده می‌شود و بعد از آن این پوشش تحت حرارت قرار می‌گیرد. در اثر حرارت دیدن، پوشش گرم شده و بعد آن را به یک باره سرد می‌کنند. ورق‌های قلعی با استانداردهای EN آلمان، DIN EN 1012197، ASTM 623 و ... تولید می‌گردند.

 

کاربرد انواع ورق‌ های تولیدی فولاد مبارکه

از ورق‌های سیاه به عنوان بخشی از قطعات آهنی دیگر و در صنایعی مانند ساخت خودرو و وسایل حمل و نقل، تولید انواع وسایل خانگی و صنعتی، لوله‌ سازی، تولید انواع قوطی، انواع پروفیل ساختمانی، تیرآهن، ساخت تانکر، پل سازی، سازه‌های دریایی مختلف و ... استفاده می‌شود.

ورق‌های برشی کاربردی همانند ورق سیاه دارند. آنها به صورت صفحه هستند و استفاده از آنها متناسب با ابعادشان در جاهای مختلف صورت می‌گیرد. تقریباً در تمام مواردی که ورق سیاه کاربرد دارد، ورق‌های برشی نیز استفاده می‌شوند. ورق‌های اسیدشویی همان طور که قبلاً نیز اشاره شد، در ساخت لوازم خانگی، خودروسازی، ساخت لوله، کشتی سازی، تولید مخازن گاز و مایعات و مخازن تحت فشار و ...کاربردهای زیادی دارند. برای هر کاربرد کیفیت خاصی از ورق مناسب‌تر است. به عنوان مثال ورق‌های اسیدشویی که برای استفاده در کشتی سازی مناسب باشند، کیفیت GR.A و NVA دارند یا ورق‌های مناسب برای استفاده در شاسی اتومبیل می‌بایست سخت بوده و در برابر سایش استحکام داشته باشند. ورق‌های قلع‌اندود می‌توانند در ساخت لوازم خانگی مختلف مانند گلدان یا سینی، ساخت انواع قوطی، ساختمان، سقف، نرده و ... به کار روند.

ورق گالوانیزه به دلیل ماهیت ضد زنگ و قیمت مناسب آن نسبت به محصولات ضد زنگ دیگر، در محیط‌های مرطوب و برای پوشش ساختمان‌هایی که در معرض بارندگی‌های مداوم و فراوان قرار دارند، بسیار کاربردی است.

ورق‌های روغنی نیز با توجه به استاندارد به کار رفته در ساختشان کاربردهای متفاوتی دارند؛ به عنوان مثال از ورق روغنی فوق کشش برای تولید فیلتر اتومبیل و همچنین بدنه اتومبیل‌ها استفاده می‌شود. ورق روغنی EK2 برای اجاق گازهایی با صفحه فلزی لعاب‌گیر استفاده می‌شود و ورق روغنی QSTE به دلیل خاصیت ضد سایش خود در قطعات زیرین اتومبیل کاربرد دارد.

 

مشخصات ورق‌ های فولاد مبارکه

در جدول‌های زیر مشخصات انواع ورق‌های تولید شده توسط شرکت فولاد مبارکه اصفهان آورده شده‌اند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد ورق‌های تولیدی فولاد مبارکه دارید یا قصد دارید از مشاوره‌ها و راهنمایی‌های پشتیبانان آی فولاد استفاده کنید، می‌توانید با شماره 02142214 تماس بگیرید.

در مورد فولاد مبارکه اصفهان، بزرگترین تولیدکننده فولاد ایران، بیشتر بدانید.  

مشخصات ورق سیاه فولاد مبارکه

جدول زیر مشخصات ورق‌های سیاه فولاد مبارکه اصفهان را نشان می‌دهد:

مشخصات ورق‌های سیاه فولاد مبارکه اصفهان  

مشخصات ورق برشی ST37 فولاد مبارکه

مشخصات انواع ورق برشی ST37 فولاد مبارکه اصفهان در جدول زیر آمده است:

مشخصات انواع ورق برشی  

مشخصات ورق برشی ST52 فولاد مبارکه

مشخصات انواع ورق‌های برشی ST52 فولاد مبارکه در جدول زیر قابل مشاهده است:

مشخصات انواع ورق برشی st52  

مشخصات ورق سیاه ST37 فابریک فولاد مبارکه

در جدول زیر مشخصات انواع ورق سیاه ST37 فابریک تولید شده توسط شرکت فولاد مبارکه اصفهان نشان داده شده است:

مشخصات ورق st37  

مشخصات ورق گالوانیزه فولاد مبارکه

در جدول زیر مشخصات ورق‌های گالوانیزه فولاد مبارکه آورده شده‌اند:

مشخصات ورق‌های گالوانیزه  

کنترل ورق‌ های تولیدشده فولاد مبارکه

کنترل کیفیت در تمام محصولات مهم است و محصولات فولادی نیز از این امر مستثنی نیستند. کنترل کیفیت ورق‌های فولادی برای کاربرد ایمن و طولانی مدت آنها ضروری است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان که سرآمد عرضه‌کنندگان محصولات فولادی با کیفیت است، به این مهم توجه ویژه‌ای داشته است.

در این کارخانه محصولات در حین تولید و بعد از تولید تحت آزمایش‌های مختلفی قرار می‌گیرند. ورق‌های تولید شده از نظر میزان استحکام، جوش‌پذیری، مقاومت در برابر ضربه، کیفیت سطح، کیفیت داخلی، میزان ناخالصی، مقاومت خستگی و ... تست می‌شوند. در طی کنترل کیفیت بررسی می‌شود که آیا محصول تولید شده یا در حال تولید با استانداردهای از پیش مشخص شده مطابقت دارد یا خیر.

از جمله روش‌هایی که برای کنترل کیفیت استفاده می‌شود، آزمایش‌های متالوژیکی انجام شده روی محصولات است. در این روش ساختارهای ورق زیر میکروسکوپ مشاهده شده و مواردی مانند اندازه دانه‌ها، توزیع و نحوه قرارگیری آنها و ... بررسی می‌شود.

آزمایش دیگری که برای کنترل کیفی کاربرد دارد، آزمایش سختی است. تست‌های راکول و برینل تست‌های معروفی هستند که برای اندازه‌گیری سختی ورق به کار می‌روند. آزمایش کشش نیز برای آزمودن خصوصیات مکانیکی ورق انجام می‌گیرد.

 

چه عواملی بر قیمت ورق فولادی تأثیر می‌گذارند؟

قیمت ورق فولاد مبارکه بسته به استاندارد آن متفاوت است؛ به عنوان مثال ST52 از ST37 قیمت بیشتری دارد. می‌توان گفت شاخص ST مشخص‌کننده کیفیت ورق است که می‌تواند به عنوان معیاری برای تعیین قیمت آن استفاده شود. البته معیارهایی مانند ابعاد و ضخامت نیز در قیمت ورق‌ها مؤثر هستند. معمولاً در وزن یکسان، ورق‌های نازک‌تر قیمت بیشتری نسبت به ورق‌های ضخیم‌تر دارند. از جمله موارد دیگری که بر قیمت ورق تأثیر می‌گذارد، رول یا شیت بودن آن است. ورق‌های شیت به دلیل اینکه تحت عملیات برش قرار گرفته‌اند، قیمت بیشتری نسبت به ورق‌های رول دارند. همچنین بسته به اینکه ورق مورد نظر چه فرایندهایی را برای کنترل کیفیت گذرانده باشد، قیمت آن متفاوت است. هر چه فرایندها و آزمایش‌های بیشتری روی محصول انجام شده باشد، طبیعتاً قیمت بالاتری نیز خواهد داشت.

برای آگاهی بیشتر از قیمت ورق‌ها و نحوه محاسبه قیمت در حجم مورد نظرتان می‌توانید با شماره تلفن 02142214 تماس بگیرید و از کارشناسان فروش آی فولاد اطلاعات کسب کنید.

 

تهیه و خرید انواع ورق‌ های فولادی فولاد مبارکه

آی فولاد امکان مشاهده آخرین قیمت ورق‌های فولادی و خرید انواع ورق فولاد مبارکه اصفهان را برای شما فراهم آورده است. در صورت نیاز به مشاوره نیز می‌توانید از کارشناسان ما کسب اطلاعات کنید تا خریدی مطمئن‌تر را تجربه کنید.

آشنایی با مشخصات انواع ورق فولادی به شما کمک می کند تا بهترین نوع ورق را با قیمتی مناسب خریداری نمایید. در مقاله راهنمای انتخاب ورق های فولادی موجود در بازار سعی داشتیم تا تمام اطلاعاتی که راجب بررسی و انتخاب ورق های فولادی نیاز دارید را ارائه دهیم.  

سوالات متداول:

  1. فولاد مبارکه اصفهان چه ورق‌هایی تولید می‌کند؟ این شرکت ورق‌های فولادی سیاه، برشی، ST32، ST52، قلع اندود، رنگی، اسیدشویی، روغنی، گالوانیزه و ... تولید می‌کند.
  2. کاربرد ورق‌های فولاد مبارکه اصفهان چیست؟ به صورت کلی می‌توان گفت ورق‌های فولادی فولاد مبارکه در ساخت لوازم خانگی، خودروسازی، ساخت لوله، کشتی سازی، تولید مخازن گاز و مایعات و مخازن تحت فشار و ...کاربردهای زیادی دارند.
  3. چه عواملی قیمت ورق‌های فولاد مبارکه را مشخص می‌کنند؟ استاندارد استفاده شده در ساخت ورق، ضخامت، عرض، رول یا شیت بودن، فصل خاصی از سال و فرایندهای انجام شده در مرحله کنترل کیفی بر قیمت ورق تأثیر می‌گذارند.
  4. از کجا می‌توانم ورق‌های فولاد مبارکه اصفهان را تهیه کنم؟ آی فولاد مفتخر است که انواع ورق‌های فولاد مبارکه را برای راحتی خرید کاربران عزیز به صورت آنلاین عرضه کند. با مراجعه به این سایت بعد از مشاهده محصول مورد نظر، با تماس با کارشناسان می‌توانید از قیمت آن در حجم درخواستی خود مطلع شوید و بعد از ثبت سفارش، منتظر دریافت محصول خود در سریع‌ترین زمان ممکن باشید.
آدرس کوتاه مطلب
https://ifoolad.com/?post=3451
نظر شما راجع به

معرفی ورق‌ های تولید فولاد مبارکه اصفهان به همراه مشخصات فنی

نوشتن دیدگاه
    نظر شما چیست ؟
    همراهان آی فولاد